Zeekajakken in Abel Tasman National park

Het magnifieke Abel Tasman National park in Nieuw Zeeland is ondanks haar relatief kleine oppervlakte een adembenemend stukje natuur wat je ábsoluut niet mag overslaan tijdens je bezoek aan het Zuidereiland. Deze ultieme hotspot is bij uitstek te verkennen via, jawel, een zeekajak!

Het Abel Tasman National park dankt haar roem onder meer aan de azuurblauwe zee en parelwitte strandjes, maar ook haar afgelegen eilandjes en vogelrijke bossen. En juist deze plekjes zijn perfect te verkennen met een zeekajak. De meeste tochten starten in het kleinschalige, maar gezellige Marahau. Een prima uitvalbasis voor het nationale park.
Aan te raden is om met een (klein) groepje inclusief gids de zee te trotseren. Met gids is het niet alleen veiliger, hij/zij weet vooral de állerbeste plekjes van het park te vinden. Daarnaast kan de gids natuurlijk al je vragen over de omgeving beantwoorden.

Peddel zeker naar Adele Island: een eilandje wat speciaal voor beschermde vogelsoorten ‘predator free’ is gemaakt. Vogels kunnen hier ongestoord hun paradijselijke leventje leiden en dat hoor je aan alles. Wanneer de wind gunstig staat komt de vogelzang je al van ver tegemoet. Prachtig om naar te luisteren!

Dichter bij de kust en rondom kliffen en grotten is het heel aannemelijk dat je tevens kennismaakt met de lokale Seal Colony. Deze donzige waterbeesten zijn heerlijk om naar te kijken en hóe tof is het om op deze manier zo dichtbij de natuur te kunnen komen. Vooral de jonkies zijn echte nieuwsgierige deugnieten en komen je graag van dichtbij bekijken.

Een lunchstop op één van de aanlokkelijke maar vaak rustige strandjes is een must. Parkeer jezelf maar eens in het zachte zand (kunnen die verzuurde armpjes ook even tot rust komen) en neem de prachtige natuur in je op. Een duik in het heerlijke zeewater en you’re good to go again!

Abel-tasman
Foto: Abel Tasman NP, Nieuw Zeeland (maart 2015)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *