Snorkelen: weet waar je op moet letten

Een heerlijke activiteit tijdens je zonnige strandvakantie is snorkelen. En hoewel snorkelen natuurlijk niet echt ‘rocket science’ is, hierbij toch een paar handige tips.

Ga liever niet alleen
Bedenk dat het niet altijd veilig is om alleen te snorkelen. Mocht je vermoeid zijn, je pijn hebben gedaan, of wil je om wat voor reden dan ook alarm slaan? Dan is het wel handig als je een buddy bij je hebt. Ander voordeel? Met twee zie je meer dan met één, je snorkelmaatje kan een fraai onderwaterkiekje van je nemen, het is veel gezelliger en jullie kunnen samen lekker nagenieten.

Smeren, smeren, smeren
Niet al te sierlijk misschien, maar in de praktijk dobber je tijdens het snorkelen toch een beetje als een plank aan het wateroppervlak. Hierbij worden onze Nederlandse melkflessen en witte rug maximaal blootgesteld aan de zon. Zorg er daarom voor dat je je heel goed insmeert met een hoge zonbeschermingsfactor. Anders kun je ’s avonds onopgemerkt tussen de kreeftjes gaan zitten.

Zorg voor een goede uitrusting
Ik hoor je denken; ‘ja duh’. Maar toch zal je de volgende ergernissen vast wel herkennen: een bril die constant beslaat, een mondstuk wat volloopt met water, een elastiek die niet goed aansluit, een mega-afdruk op je voorhoofd… Moet ik nog even doorgaan? Hoe vanzelfsprekend het ook klinkt, een goede snorkeluitrusting is een echte must. Zeker voor de echte waterratten onder ons, is het raadzaam om te investeren in een goede set. Het bespaart je niet alleen telkens terugkomende huurkosten, het is bovenal een fijn idee dat er geen andere toeristen in jouw brilletje hebben gespuugd en in jouw mondstuk hebben zitten hijgen.

Laat je informeren
Voor je het water in plonst, is het natuurlijk wel handig om te weten waar de hotspots zijn. Waar vind je het mooiste koraal? Waar wonen Nemo en Dory? En waar zijn die felbegeerde schildpadden het beste te spotten? En, niet geheel onbelangrijk, zijn er vervelende wateregels, giftige vissen of ander gespuis in het water te vinden waar je rekening mee moet houden? Kortom: laat je (door de locals) informeren over de lokale onderwaterwereld. Zij kunnen je vast nuttige tips geven.

Relax & enjoy!
Good to go? Relax, zet je zen-modus aan en probeer vooral te genieten van onze mooie onderwaterwereld! En vergeet niet om al het moois ongerept achter te laten voor degenen die na jou het water in duikt 🙂

Schildpad-hartje
Foto: Klein Curaçao (maart 2016)

Een gedachte over “Snorkelen: weet waar je op moet letten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *