Curaçao – let’s go to the beach!

Door haar stabiele, tropische klimaat is Curaçao het hele jaar door prima te bezoeken. Vooral in de wintermaanden zijn de Nederlandse Antillen daarom erg geliefd. En houd je van zon, zee en strand? Dan is Curaçao echt iets voor jou! En naar wat voor strand ben jij op zoek? There is plenty of choice! Lees hier over mijn persoonlijke strandervaringen.

Idyllische beach-hotspots
Ondanks het feit dat Curaçao aardig toeristisch is, zijn er nog diverse strandjes te bezoeken die haar oorspronkelijke charme hebben weten te behouden. Één van mijn persoonlijke favorieten is Playa Lagun. Een klein, rustig strandje, gelegen tussen twee prachtige kliffen en met fantastisch helder water. Dankzij de rotswanden kun je hier perfect snorkelen.

Andere must-see’s zijn de Grote Knip en Daaibooi beach. De Grote Knip heeft een langgerekte baai en hier kun je heerlijk zwemmen en snorkelen. Vanaf de hooggelegen parkeerplaats heb je een prachtig uitzicht over het strand wat zeker een kiekje waard is.
Daaibooi beach, gelegen bij het plaatsje St. Willibrordus, is wat kleiner en rustiger. Ook hier kun je heerlijk zwemmen en snorkelen langs de rotsen. En heb je zin in een broodje of frisje? Beide strandjes zijn voorzien van eenvoudige voorzieningen zoals een (snack)barretje.

Ga je in het weekend? Dan zijn deze strandjes minder rustig in verband met hun populariteit onder de locals. En geef ze eens ongelijk. Wat is er nu lekkerder dan een zondag aan zee, samen met familie en vrienden, onder het genot van een hapje en een drankje?

Beach, wine, dine, shop and party
Houd je van het commerciële en hippere spektakel? Neem dan een bezoekje aan de meer toeristische stranden zoals Jan Thiel beach. Hier kun je prima terecht voor diverse toffe watersporten, een hapje en drankje op het strand of zelfs een boodschap bij de Appie Heijn.
Iets verderop ligt het moderne Mambo beach. Luxe strandbedden, housemuziek, cocktails, aan alles is gedacht. Er is zelfs een boulevard waar je langs leuke winkeltjes kunt flaneren. En wil je ’s avonds met je voetjes van de vloer? Ook dat kan perfect op Mambo beach.

Bedenk wel: deze stranden zijn druk en niet goedkoop. Voor een hapje eten moet je rekening houden met Nederlandse prijzen. Entreegelden en huurkosten voor een strandbedje zijn daarnaast heel gebruikelijk.

Op een onbewoond eeeiland
Wil je echt even iets anders? Breng dan een bezoekje aan Klein Curaçao. Het onbewoonde eiland is per boot te bereiken en dagelijks vertrekken diverse touroperators naar dit kleine paradijs. Ga je met bijvoorbeeld Mermaid, dan is eten en drinken inbegrepen en kun je profiteren van een beach house met toiletten, douches en voldoende schaduwplekken.

Op Klein Curaçao kun je genieten van parelwitte stranden, een heerlijk briesje en uitzicht op de prachtige azuurblauwe zee. Je kunt een wandeling maken naar de oude vuurtoren of een kijkje nemen bij het verlaten scheepswrak. De meeste mensen komen hier echter om te snorkelen. En niet geheel onterecht. Want, ondanks het feit je weinig koraal en spectaculaire vissen zult zien, is de kans op het spotten van zeeschildpadden heel groot. En dat is natuurlijk alleen al ontzettend de moeite waard 🙂

Foto 18-03-16 11 12 48
Foto: Grote Knip, Curaçao (maart 2016)

One thought on “Curaçao – let’s go to the beach!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *