Sydney’s klassieke highlights

Sydney. Misschien wel mijn meest favoriete stad ter wereld (so far). Een plek waar je nooit uitgekeken raakt en waar altijd van álles te beleven is. Maar waar begin je tijdens een bezoek aan deze top-stad? En bij weinig tijd, wat zijn dan de echte klassieke highlights? Dat lees je hier.

Opera House
Wie nog nooit in Australië geweest is, zal het tóch direct herkennen: het Sydney Opera House.
Zowel van buiten als van binnen de moeite waard om te bezichtigen. Natuurlijk kun je gewoon om het Opera House heen wandelen. Wat echter ook leuk is, is op de ferry stappen om zo langs het Australische boegbeeld te varen. En heb je geld/tijd over? Boek dan een voorstelling in het Opera House, bijvoorbeeld van de Sydney Symphony.

Foto 17-01-15 22 11 19
Foto: Opera House, Sydney (januari 2015)

Royal Botanical gardens
De Botanical gardens van Sydney zijn, mijn inziens, niet de mooiste botanische tuinen van het land, maar daarom niet minder de moeite waard. Vanuit het park heb je een prachtig uitzicht op het Opera House. En ook de wolkenkrabbers en Sydney Tower spieken door de bomen heen. Houd je ogen daarnaast niet alleen open voor de fantastische inheemse planten en bomen, maar ook voor de lokale kaketoes en vleermuizen (flying foxes).

Harbour bridge
Niet ver van het Opera House vandaan ligt de Harbour bridge. Weer een gevalletje ‘magjenietoverslaan’. De brug is perfect te zien en fotograferen vanuit het Opera House, maar natuurlijk kun je ook op en over de brug heen wandelen. En voor degene die wandelen saai vindt is een bridgeclimb aan te raden!

Foto 22-01-15 21 11 16
Foto: Harbour bridge, Sydney (januari 2015)

Circular Quay
Dé kade in het centrum van Sydney. Geloof me, hoe vaak je er ook bent geweest, die verveelt nooit. Pak de trein, stap uit bij Circular Quay en meteen op het perron weet je het zeker: je bent in freaking Sydney!
Op de kade is het altijd druk, niet alleen met toeristen maar ook met locals. Velen nemen hier namelijk de ferry naar bijvoorbeeld Manly. En hoor je muziek? Dan vind je waarschijnlijk een groep Aboriginals die een showtje weggeven.

The Rocks
Het oudste en meest authentieke stukje Sydney vind je in The Rocks. De sfeervolle straatjes met mooie gebouwen staan in heerlijk contrast met de hippe winkeltjes en gezellige bars. Niet voor niets worden hier zeer geregeld feestjes en festivals georganiseerd.
Tip: bezoek de bruisende The Rocks Market op zaterdag of zondag. Je vindt de markt op Playfair Street, George Street, Jack Mundey Place.

Foto 17-01-15 23 41 45
Foto: The Rocks, Sydney (januari 2015)

Darling harbour
Een volgende terechte toeristische trekpleister is de Darling harbour. Deze dynamische haven is vooral voorzien van restaurants en bars waar je jezelf kunt trakteren op een gangendiner of cocktail. Vooral ’s avonds is het er prachtig met de vele lichtjes en lampen die weerkaatsen in het water. En houd je van films? Dan mag een bezoekje aan de iMax zéker niet ontbreken.

Sydney Tower
Op menig highlight-lijstje vind je hem terug: de Sydney tower. En hoewel ik de toren van buiten persoonlijk niet bijzonder fraai vind, is het uitzicht over de stad formidabel.

Bondi beach
Het strand der stranden: Bondi beach. De langgerekte baai, de prachtige kliffen en heerlijke zee, de gezellige shops en bars: genoeg ingrediënten om je te overtuigen van een bezoekje.
Natuurlijk is Bondi beach niet persé het mooiste strand ter wereld, maar alleen al de sfeer die het uitademt is verslavend. Ook de locals zijn er niet weg te meppen. Surfdudes, hardloopfanaten of zonaanbidders, iedereen is er te vinden. Dus… waar wacht jij nog op?

Foto 21-01-15 01 41 46
Foto: Bondi Beach, Sydney (januari 2015)

Na het zien van bovenstaande highlights ben je natuurlijk nog laaang niet uitgekeken op Sydney. Dus heb je nog tijd over en wil je ook de minder voor de hand liggende maar zeker zo toffe hotspots zien? Lees dan mijn andere posts over  Sydney!

Een gedachte over “Sydney’s klassieke highlights

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *