5 hotspots in Magisch Marrakech

Een stad waarin Arabische culturen, kleurrijke geschiedenis en welvarend toerisme met elkaar gemixt zijn. Een stad waar achter ieder steegje een verhaal schuilgaat en waar zelfs achter op het oog verwaarloosde pandjes de meest magische plekjes verstopt zitten. Een stad die je zéker gezien moet hebben, of het nu tijdens een bijzondere stedentrip of tijdens een rondreis door Marokko is.

Mijn persoonlijke, favoriete hotspots in Marrakech? Die vind je hieronder.

Djemaa el Fna
Het kloppend hart van de oude Medina. Een marktplein waar áltijd beweging is. Overdag vind je hier niet alleen kraampjes met vers fruit, maar ook tandentrekkers, acrobaten, slangenbezweerder, kindjes met apen en ga zo maar door. ’s Avonds verandert het plein in één groot openluchtrestaurant waar je talloze lekkernijen en gerechten kunt kopen. Hier kun je je culinaire hart ophalen!

SONY DSC
Foto: Kruidenier, Marrakech (april 2012)

Soeks in de oude Medina
Rondom het Djemaa el Fna plein vind je talloze winkeltjes met de meest uiteenlopende producten. Van (vliegend) tapijt tot Marokkaanse theepotjes en van (kippen)leren tasjes tot houten knutselwerken. Álles is hier te koop. En natuurlijk gooien de verkopers al hun charmes in de strijd om je dan ook álles aan te smeren.

Jardin Majorelle
Wie even aan de drukte van de binnenstad wil ontsnappen, is hier aan het goede adres. De botanische Marjorelletuinen zijn ontworpen door de Franse kunstenaar, jawel, Majorelle. Slenter heerlijk langs de exotische planten die op prachtige wijze gemixt zijn met de Arabische architectuur en parkeer jezelf op een lekker bankje, genietend van de zon. Dorstig of snel verveeld? Bij de tuinen zitten musea, een bookshop en café.

SONY DSC
Foto: Jardin Majorelle, Marrakech (april 2012)

Bahia Paleis
Verscholen achter een aantal straatjes en steegjes, ligt daar ineens het Bahia Paleis. De bouw van het paleis duurde, naar horen zeggen, erg lang. Maar dan heb je ook wat! De Oosterse architectuur, het versierde interieur en de fraaie binnentuinen zorgen voor de juiste sfeer. Een sfeer die je mag verwachten van je reis naar een land als Marokko.
Gelukkig vind je in het hele land dergelijke prachtgebouwen, maar verblijf je alleen in Marrakesh, dan is het bezichtigen van dit paleis zeker een must.

Het station
Volledig in contrast met de oude Medina, ligt in het nieuwe gedeelte van de stad het station van Marrakech. Dit imposante gebouw vergt natuurlijk geen uren van je tijd, maar is mooi om gezien te hebben. Zelf heb ik niet met de trein door Marokko gereisd, maar als ik de verhalen mag geloven is het reizen met de trein goedkoop en top geregeld. Daar kan de NS dus misschien nog wat van leren 🙂

2 gedachtes over “5 hotspots in Magisch Marrakech

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *