Meer van Genève

Één van de grootste meren in West-Europa is Lac Leman, ofwel het meer van Genève. Ingesloten tussen de Jura en de Alpen en grenzend aan zowel Frankrijk als Zwitserland ligt dit meer in een uiterst diverse omgeving. In de zomer kun je hier heerlijk zwemmen, varen, waterskiën, flaneren door de gezellige dorpjes, wandelen, fietsen en ga zo maar door. In de winter kun je je ski’s uit de kast trekken want de nabije omgeving barst van de wintersportgebieden.

Zelf heb ik mijn zomervakantie hier in Évian-les-Bains (Frankrijk) doorgebracht. Vanuit Evian, een plaatsje wat haar roem dankt aan het welbekende bronwatermerk, kun je heerlijk rondtoeren en de veelzijdige omgeving verkennen. Echte aanraders? Die vind je hieronder.

Foto 23-08-13 20 10 30
Foto: omg. Évian-les-Bains, Frankrijk (augustus 2013)

Steden
Een prachtige stad aan het meer van Genève is het Zwitserse Lausanne. Bezoek de oude binnenstad met haar indrukwekkende kathedraal en de gezellige, omliggende winkelstraten boordevol cafeetjes en boetiekjes. In plaats van de auto, kun je Lausanne overigens prima met de (veer)boot bereiken.

Voor een echte ‘stedentrip’ kun je naar de grote stad: Genève. Persoonlijk vind ik het centrum van de stad wat zakelijk aandoen, niet direct pittoresk, maar voor de liefhebbers zijn er tal van musea. Daarnaast is vooral Place du Bourg du Four met haar leuke fontein een bezichtiging waard. Oh, en shoppen kun je ook prima in Genève, maar neem wel een goedgevulde portemonnee mee!

Dorpjes
Rijd je rondom het meer van Genève, dan stikt het van de pittoreske dorpjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van het historische en schilderachtige Yvoire? De kasteeldeuren en -muren, het oude fort, de gracht,  alles is vandaag de dag nog te bewonderen. Dit Frans middeleeuwse erfgoed heeft een prachtige ligging aan het water en staat tevens bekend om haar kleurrijke bloemendecors. Dat mag je niet missen!

Foto 23-08-13 11 19 26
Foto: Yvoire, Frankrijk (augustus 2013)

Niet ver van Lausanne vandaan ligt Morges (Zwitserland). Dit sfeervolle dorp kent een mooie binnenstad, een oud slot (met 4 musea) en staat daarnaast bekend om haar wijn(regio).

Tot slot, een andere gezellig plaatsje, is Thonon. Parkeer je auto op het wat hoger gelegen gedeelte, loop via het park naar beneden, nuttig een hapje of een drankje aan het meer en ga met het kabeltreintje weer naar boven.

Natuur
Ook voor prachtige natuur zit je in deze regio goed. Vanuit Evian ben je al snel in de bergen met tal van fiets- en wandelroutes en prachtige vergezichten.
Ook erg leuk, zijn Les Gorges du Pont du Diable. Deze mooie grotten liggen iets landinwaarts en zijn absoluut een bezoekje waard. Let wel: in verband met de regenval zijn de grotten alleen in de zomermaanden te bezoeken.

Foto 21-08-13 12 15 12
Foto: Grotten Pont du Diable, Frankrijk (augustus 2013)

Wintersportgebieden
Zoals gezegd leent de regio van Evian zich ook voor een mooie wintersportvakantie. Naast de kleinere skioorden, zijn er ook grote, populaire gebieden in de buurt zoals Portes du Soleil. In het hart van dit bekende skigebied ligt het leuke plaatsje Morzine waar altijd iets te beleven is.

Overigens is Morzine ook heel leuk om te bezoeken in de zomermaanden. Dankzij de vele buitenactiviteiten en sportgelegenheid is het hier namelijk altijd gezellig druk. Ook de stoeltjesliften zijn in de zomermaanden gewoon in gebruik.

VERBLIJFTIP!
Ben je ook van plan om naar het meer van Genève te gaan? Neem dan zeker Evian Vakantiehuis in overweging!

Het Evian vakantiehuis, geschikt voor 4 personen, bestaat uit twee gedeelten, waarvan het appartement beneden te huur is. Het comfortabele 3-kamer appartement bestaat uit een woonkamer met complete keuken, twee slaapkamers, bijkeuken en een mooie en complete badkamer. Er is een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met twee eenpersoons bedden. 

De tuin heeft een groot, gedeeltelijk overdekt, terras met een prachtig uitzicht op het meer. Dit uitzicht is ‘s avonds adembenemend wanneer je de duizenden lichtjes van Lausanne kunt zien.

2013-08-17 19.31.13
Foto: Uitzicht op het meer van Genève, Frankrijk (augustus 2013)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *