7 x waarom Spaanse steden zo fantástico zijn

Spanje. Ik krijg er maar geen genoeg van. Maar met zo’n dosis aan heerlijke ingrediënten is een succesvolle stedentrip naar Spanje gelukkig ook onvermijdelijk. Lees hier waarom.

De architectonische meesterwerken
Van Gaudí’s masterpiece La Sagrada Família in Barcelona tot het oude Palacio Real in Madrid en van het futuristische Ciutat de les Arts i les Ciències in Valencia tot het Moorse fort Alcazaba in Málaga. Er is geen Spaanse stad te bedenken zónder prachtige gebouwen.


Foto: Madrid (augustus 2011)

Het Mediterraan klimaat  
Hoewel de winters strenger zijn dan vaak gedacht, is het voor- en najaar meestal héérlijk in de Spaanse steden. En in de zomer? Dan zit je letterlijk en figuurlijk gebakken!

Een culinair walhalla
Paella met lokale vis, versgebakken brood met olijven of gerookte worst, rechtstreeks van de markt. Maar vooral die heerlijke tapas en onweerstaanbare pinchos… De Spanjaarden weten wel wat lekker eten is. Vakantiekilo’s gegarandeerd! (Okay, dat laatste is misschien minder fantástico…)

¡Salud!
Sangria, lokale bieren en wijnen, cava of likeurtjes, ze hebben alles in huis! Passend bij het eten, heerlijk voor bij de borrel of als feestmaker tijdens een avondje stappen.

De good vibes
Ik heb nog geen Spaanse stad bezocht waar het niet in de lucht hing: die ultiem fijne sfeer. Vriendelijke mensen, levendigheid op straat, buiten de deur eten en drinken, lang tafelen in een heerlijke ambiance, het zonnetje op je kop en genieten van de flamenco onder begeleiding van Spaanse muziek. Delicioso!

2014-04-18 00.02.00-1
Foto: Valencia (april 2014)

Vamos a la playa
Barcelona, Valencia, Málaga; genoeg Spaanse steden zitten direct aan zee waardoor je de perfecte mix kunt maken tussen een bruisende stedentrip en heerlijke strandvakantie.

Altijd dichtbij
Vanuit zowel Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven als Maastricht, vlieg je in zo’n 2 tot 3 uur naar de fijnste Spaanse steden. En heb je meer dan genoeg tijd? Dan is zelfs een rit met de bus of auto het overwegen waard.

En heb jij nog meer redenen waarom Spaanse steden zo fantástico zijn? En welke stad is jouw favoriet? Laat het me weten! Ik ben razend benieuwd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *