België: ik zie u graag

Dat je echt niet altijd urenlang in een vliegtuig hoeft te bivakkeren voor een uitstekende vakantie wist je vast al wel. Soms ligt dat felbegeerde vakantiegevoel slechts vlak over de grens. Iets met ‘beter een goede buur, dan een verre vriend.’

Waarom onze zuiderburen zo leuk zijn? Ge zijt zot als ge dat nie weet…

Foto 31-10-14 14 03 08
Foto: Manneke Pis, Brussel (2015)

Citytrips in het kwadraat
Antwerpen, Brussel, Gent, Brugge, Leuven, Luik… België heeft een schatkist aan steden die je allemaal gezien wilt hebben. Voor een citytrip zit je bij de buren dan ook he-le-maal goed. En vervelen behoort niet tot de mogelijkheden. Drink een Belgisch biertje op de grote Markt, shop-till-you-drop in de bruisende winkelcentra, slenter door de historische straatjes, steegjes en hofjes, stort je op die onweerstaanbare Vlaamse frieten, zoek Janneke Pis in plaats van Manneke Pis, struin over de talloze rommel- en antiekmarkten of bezoek een (archeologische) musea. Er is voor ieder wat wils.

Gent
Foto: Gent, België (2014)

Voor shoppen kun je overigens niet alleen goed in de grote steden terecht, België kent eveneens grote (fashion) outlets, waaronder Maasmechelen Village. En ga je in de feestmaand naar een Belgische stad? Dikke kans op een gezellige kerstmarkt!

Amai, die natuur
Als je van natuur houdt, denk je wellicht niet direct aan België. Toch kent het land vele uiteenlopende natuurparken die meer dan de moeite waard zijn. Niet alleen de bekende Belgische Ardennen bieden een perfecte uitvalbasis, ook de Hoge Vennen, Nationaal Park Hoge Kempen en vele andere parken bieden prachtige plekjes waar je helemaal tot rust kunt komen.

En wil je helemaal back to basic? In België vind je talloze natuurcampings óf kun je kamperen bij de boer!

Actie en avontuur
Mountainbiken, klimmen of abseilen in de Belgische Ardennen, wandelen door de grotten van Han, kanoën over de watertjes en rivieren of gewoon lekker wandelen door de natuur en langs gezellige, pittoreske dorpjes. Aan avontuur is geen gebrek. Waar je ook gaat, in België is altijd wat te beleven. En zelfs het seizoen hoeft geen opstakel te zijn, want in de wintermaanden kun je op sommige plekken zelfs skiën!

Betaalbaar & dichtbij
Restaurants en winkels zijn in België vaak goedkoper dan in Nederland. Als ‘duur’ kun je België daarom niet bestempelen. Daarnaast heb je natuurlijk geen prijzig vliegticket nodig om er te komen en is het zelfs bij weinig tijd rendabel om ons buurland te bezoeken. En heb je écht weinig zakgeld over? Of je nu de natuur in gaat of voor een stedentrip kiest; er zijn altijd talloze gratis activiteiten te bedenken.


Foto: trappistenklooster van Orval (Ardennen)

En welke excuses gebruik jij om onze zuiderburen te bezoeken? En wat is jouw favoriete bestemming in België? Laat het me weten, ik ben erg benieuwd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *