Koffie in Kopenhagen

Tijdens een stedentrip is het heerlijk om na kilometers slenteren af en toe even bij te tanken. Gelukkig weten de Denen wel hoe ze voor een waardige coffee break moeten zorgen. Tijdens mijn tripje naar Kopenhagen heb ik diverse tentjes voor jullie uitgeprobeerd en hieronder vind je mijn favorieten.

The Living Room
Loop even weg van die drukke winkelstraat, want daar vind je The Living Room. Zoals de naam al doet vermoeden waan je je hier in een heerlijk knusse woonkamer met lonkende banken en sofa’s voor het haardvuur. Cappuccino’s en koffies worden conform Barista stijl gemaakt en ook de huisgemaakte brownies kan ik ten zeerste aanraden!

Het café is groter dan je in eerste instantie verwacht, dus stap niet te snel naar buiten mocht je niet direct een vrij tafeltje zien.

Adres: Larsbjørnsstræde 17, 1454 København


Foto: Living Room, december 2016

Sweet Treat
In één van de vele zijstraatjes van de kleurrijke wijk Christianshavn vind je Sweet Treat. Verwacht geen grootschalig café, maar een klein, knus tentje met een aansprekend fairtrade karakter. De eigenaresse presenteert haar koffies nét even anders dan anders en ook voor een ontbijtje of gezonde smoothie ben je hier aan het goede adres.

Naast een café, is Sweet Treat ook een winkeltje waar je koffiebonen, thee of bijvoorbeeld biologische sappen kunt kopen. En is je dagprogramma te vol? Ook voor take-away koffie ben je hier aan het juiste adres.

Adres: Sankt Annæ Gade 1B, 1416 København

Torvehallerne (food market)
In de Torvehallerne vind je meer dan alleen koffie. Deze trendy food market is dagelijks geopend en je kunt hier terecht voor al je vers-inkopen. Toch zijn er genoeg koffiebarretjes te vinden waar je je hart kunt ophalen. En vergeet ook zeker dat kraampje next door niet, want gebakjes, bonbonnetjes en ander lekkers vind je hier in overvloeden.

Even geen zin in koffie? Kies dan voor één van de vele verse smoothies en sapjes om je weer van de nodige energie te voorzien.

Adres: Frederiksborggade 21, 1360 København

Hotel Guldsmeden Babette
Je verwacht het misschien niet direct van een hotel, maar bij Guldsmeden Babette hebben ze niet alleen een knusse lounge, ze weten ook zondermeer hoe ze koffie moeten maken. En is het, net als tijdens mijn bezoek, koud buiten? Dan is de warme chocolademelk met slagroom ook een perfecte keuze!

Adres: Bredgade 78, 1260 København


Foto: Hotel Guldsmeden Babette, december 2016

Ben je op zoek naar een Starbucks alternatief? Probeer dan één van de vele vestigingen van de Zweedse keten ‘Espresso House’ of het Deense ‘Joe & the Juice’. Beiden kunnen wat mij betreft prima de strijd aan met het grote Amerikaanse zusje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *