Ubud: Bali to the fullest

Niet voor niets wordt Ubud ook wel het culturele hart van Bali genoemd. In Ubud vind je namelijk alles wat je hoopt te vinden op dit heerlijke eiland. Van tempels tot hipsterbarretjes en van kunstmarkt tot apenbos. Ubud heeft een gouden mix van dit alles en mag daarom niet overgeslagen worden tijdens je bezoek aan Bali.

Welke to-do’s je écht op je lijstje moet zetten lees je hier.

 Bezichtig tempels & paleizen
Heel Bali is bezaaid met prachtige tempels en paleizen. Zo ook in Ubud. Eigenlijk vind je in ieder straatje wel iets bijzonders en achter sommige muren schuilt zomaar ineens een fenomenale tempel.

De bekendere plekken die je in ieder geval niet over mag slaan zijn Ubud Palace, het paleis van de koninklijke familie, en Pura Taman Saraswati, een Hindoeïstische tempel omringd door een prachtige vijver met waterlelies. (Mocht je overigens snakken naar een portie Westerse cultuur, dan ligt er bij die laatste locatie een Starbucks op je te wachten.)

Geniet van een traditionele dansshow
Wanneer je écht van de Balinese cultuur wilt proeven mag een bezoek aan een traditionele muziek- en dansshow niet ontbreken. Of het muziek is die je aan je Spotify hitlijst gaat toevoegen betwijfel ik, maar het is prachtig om te zien hoe de locals hun cultuur overbrengen middels muziek en dans. Een prima avondprogramma na een heerlijk hapje en drankje in het centrum.

Een aanrader is de show in Ubud Palace (alleen al vanwege de charmante locatie).

Slenter over de markt
Wil je een Balinees souvenir scoren, een lekker stukje fruit op de kop tikken of wil je gewoon even lekker kijken, kijken niet kopen? Dan zijn de marktstraatjes van Ubud een uitkomst voor je. De leukste straatjes zijn tegenover Ubud Palace gelegen. Niet te missen.

Take a break bij één van de vele hippe koffiebarretjes
Wie Bali zegt, zegt koffie. Goeie koffie. En als je dan voor een bakkie gaat, is het wel zo mooi meegenomen wanneer dit in een leuke setting is. Hoewel je het wellicht niet zou verwachten, schieten de hipster cafeetjes als paddenstoelen uit de grond in Ubud. Genoeg keuze dus.

Aanraders? Ik heb er 3 voor je:
– Lazy Cats Café, Jl. Raya Ubud No.23
– Seniman Coffee Studio, Jalan Sriwedari No. 5
– Atman Kafe, Jl. Hanoman No.38

Wandel door de rijstvelden
Ubud wordt omgeven door groen. En denk je aan Balinees groen, dan denk je aan rijstvelden. Zeker wanneer je van plan bent om niet zoveel te reizen op het eiland, is het de moeite waard om de rijstvelden net buiten het centrum te bezoeken.

Een aanrader is dan de Campuhan Ridge Walk waarbij al deze ingrediënten in één route zijn verwerkt.

Ontdek het Monkey Forest
Aan de rand van het centrum vind je het Ubud Monkey Forest. Een afgezet bos waar je lekker  doorheen kunt slenteren en je kunt genieten van een live apentheater. De mooie route begeleidt je door het bos en voert je langs vele tempeltjes en beelden, terwijl je omringd wordt door talloze apenkoppies.

Wees wel voorzichtig, want de apen kunnen brutaal zijn en je bezittingen proberen af te pakken. Zorg daarom dat je zonnebrillen, camera’s en waterflesjes in je tas opbergt en blijf altijd op gepaste afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *