London Markets

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind het altijd heerlijk om rond te struinen over marktjes en braderieën. Zeker in het buitenland. Een beetje kijken, kijken en wél kopen, een muziekje, hapje, drankje, of gewoon lekker nestelen en mensen kijken. Ik krijg er geen genoeg van.

Nu zijn markten er natuurlijk in talloze vormen en maten, maar Londen is gelukkig van álle markten thuis. Dus ga je binnenkort naar Londen en wil je een keer iets anders dan het bezoeken van de klassieke highlights? Zet onderstaande markten dan zeker op je lijstje!

Borough Market
Vlak aan de Theems ligt de bekende (maar daardoor niet minder leuke), food georiënteerde ‘Borough Market’. Van groenten en fruit tot verse vis en van zoete broodjes tot hartige snacks voor uit het vuistje; je lege maag wordt hier goed gevuld. Inclusief een lekker drankje natuurlijk!

Het leuke aan deze markt is dat het goed te combineren is met een bezoek aan of stadswandeling langs de vele bekende highlights van Londen.
Overigens is de markt grotendeels overdekt dus ook prima te bezoeken op een Engelse regendag!

Camden Market
Wat verder weg van het centrum van Londen, ligt Camden Town. En wie wel eens van het hippe Camden gehoord heeft, kent ongetwijfeld ook haar populaire markt.

Eigenlijk is de Camden Market een verzamelnaam voor verschillende ‘soorten’ markten bij elkaar. Zo heb je lekkere street food aan het  Regent’s kanaal, fashion stalletjes verscholen bij Camden Lock, sieradenboetiekjes in de vroegere paardenstallen en ga zo maar door. Soms heb je het gevoel dat je in de Engelse variant van een Marokkaanse Souks bent. Heel erg tof.


Foto: Camden Market (mei 2017)

Portobello Road Market
De langste straatmarkt die ik ken is de Portobello Road Market. Van origine is de Portobello Market een antiekmarkt, maar in de loop der jaren is de markt steeds uitgebreider geworden. Iedere dag is er wel iets anders te zien, maar op zaterdag krijg je ‘all-in-one’. Het is dan weliswaar wat drukker, maar een leuke bijkomstigheid is dat er dan eveneens veel talentvolle straatartiesten te vinden zijn.

De markt is op een mooie locatie, omringd door gezellige wijken met gekleurde huisjes. Daarnaast is het perfect te combineren met een bezoek aan het mooie Notting Hill.


Foto: Portobello Road Market (juni 2017)

Flower Market
Ben je gek op planten en bloemen? Dan is een bezoekje aan de Flower Market bij Columbia Road absoluut de moeite waard. Niet ver van de hippe Brick Lane verwijderd, en alleen op zondag te bezoeken, maakt de markt ook zeer geliefd bij locals.

De markt zelf is niet heel groot, maar de omliggende winkeltjes zijn ook open, waardoor je je bezoekje kunt uitbreiden met bijvoorbeeld een lekkere coffee break. Loop ook zeker even binnen bij de art galeries, antiek shops, vintage kledingwinkeltjes of, geheel passend bij de markt, de plantenwinkeltjes.

 Heb jij nog aanvullingen op bovenstaand lijstje? En welke markt is jouw favoriet? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *