Sightseeing in San Francisco

Wanneer je de kust van Californië bezoekt is er 1 stad die uitblinkt. Eentje die je (in tegenstelling tot Los Angeles…) écht niet kunt overslaan tijdens je roadtrip langs de westkust van Amerika.

Natuurlijk kun je hier wel weken vol maken, maar bij beperkte tijd wil je in ieder geval de toppers van je lijstje afvinken. So, what to do?

 Maak een ritje met de cable car
Weinig origineel wellicht, maar daarom niet minder leuk. Een ritje met de old fashion cable car is meteen een mooie manier om je benen te sparen. Want ja, de straten van San Francisco kunnen verraderlijk steil zijn!

Alleen al het rondrijden door de stad is de moeite waard, maar je kunt de cable car ook praktisch inzetten aangezien je stopt op diverse leuke plekken (waaronder Fisherman’s Wharf). Let wel: er lopen verschillende lijnen door de stad dus mocht je naar een specifieke plek willen, kijk dan goed naar het netwerk.


Foto: Cable Car, San Francisco (juni 2017)

 Eet een visje bij de Fisherman’s Wharf
Een gezellige hotspot in San Francisco is de beroemde Fisherman’s Wharf. Vooral bij Pier 39 is van alles te beleven. Bezoek een aquarium, scoor een leuk souvenir of -niet geheel onbelangrijk- eet een lekker visje! Van eenvoudige fish and chips tot luxe, verse kreeft: you can get it all.

Ben je in het weekend in San Francisco? Slenter dan ook eventjes over de gezellige markt bij de Ferry Building!

Maak dat befaamde kiekje van de Golden Gate bridge
Een andere activiteit waar je natuurlijk niet onderuit komt is een selfie bij de Golden Gate bridge. Dit kan prima vanuit de stadskant (vlakbij het Welcome Center), maar heb je wat meer tijd dan is het ook de moeite waard om de brug over te steken en naar Golden Gate Bridge Vista Point te rijden. Hoe je het ook doet: het is sowieso een kiekje wat niet mag ontbreken in je fotoboek!


Foto: Golden Gate Bridge, San Francisco (juni 2017)

Slenter door Russian Hill
Een heerlijke wijk om doorheen te dwalen is Russian Hill, ook wel bekend vanwege de befaamde Lombard Street. En blijf nou niet alleen beneden staan, maar loop ook even naar boven voor een prachtig uitzicht over de stad.

TIP! Ben je hier tijdens de avonduren en heb je trek? Een ab-so-lute aanrader is Elephant Sushi in Hyde Street.


Foto: Lombard Street, San Francisco (juni 2017)

Wandel door het Golden Gate Park
Zeker op een zonnige dag is het heerlijk om door het Golden Gate Park te dwalen. Je kunt hier overigens probleemloos verdwalen. Zo immens groot is het park. Je vindt hier niet alleen prachtige (botanische) tuinen, je kunt hier ook terecht voor gezellige cafeetjes, diverse culturele musea en ander vermaak.

En heb je geen zin meer om de benenwagen te nemen? Huur dan een fiets en cruise van de stadskant tot aan het strand, dwars door het park!

Shop till you drop
Volg Market Street (waar overigens ook grote malls zitten, zoals Westfield) richting het water en je komt méér dan genoeg winkels tegen. Wat zeker de moeite is, is een uitstapje naar het nabijgelegen Chinatown. (Had je nu een vakantie naar Amerika of Azië geboekt..?) Maar ook de Italiaanse wijk North Beach is aan te raden. In plaats van de grotere modeketens vind je hier namelijk ook kleinere boetiekjes en speciaalzaken.


Foto: China Town, San Francisco (juni 2017)

Geloof het of niet, bovenstaande activiteiten zijn allemaal in 2 dagen te proppen. Maar dat ik graag nog eens terug zou willen naar deze stad geeft al aan dat 2 dagen wellicht niet genoeg was. Hoe dan ook: San Francisco is een fantastische stad met talloze leuke activiteiten en een heerlijke vibe. Dus: enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *