Eten & drinken in Auckland

Wanneer je net in Nieuw Zeeland aankomt, of vlak voordat die eindeloze reis naar huis weer begint, heb je vast en zeker wat tijd over in Auckland. In de lijst met ‘tijdverdrijf’, scoort eten en drinken altijd vrij hoog bij mij. En uitgebreid ontbijten, een koffietje drinken of snacken op de markt, dat lukt in Auckland best aardig. Over een aantal van mijn favorieten lees je hier.

Ontbijten bij ‘Dizengoff’
Verblijf je toevallig in het hippe Ponsonby, dan is het heerlijk om je dag te starten bij Dizengoff. Naast de echte engelse ontbijtjes, serveren ze hier ook lekkere koffie, gezonde yoghurts en fruitontbijtjes en zoetigheden.

Koffie bij Federal and Wolfe Cafe
Hoewel dit café midden in het CBD ligt, moet je het toch net even weten te vinden. Wanneer je een plekje hebt weten te bemachtigen kun je genieten van lekkere organic coffee, gezonde sapjes of smoothies en zul je zien dat je voornamelijk tussen de locals zit, wat ik zelf altijd wel kan waarderen!

Snacken bij Ponsonby Central
Ondanks het feit de naam doet suggereren dat je bij het treinstation bent gearriveerd, is Ponsonby Central een gezellige markt. Bonus: de markt is overdekt. Fijn voor tijdens een Nieuw Zeeland’s buitje. Naast een aantal kunstgalleries, hipsterwinkeltjes en traditioneel marktje, vind je hier vooral veel food tentjes waar je lekker tussen kunt scharrelen.


Foto: Ponsonby Central (oktober 2017)

Tapas bij Elliott Stables
In het hart van Auckland vind je Elliott Stables: een -voor Nieuw Zeelandse begrippen- oud gebouw (1910) met zodoende veel karakter en een fijne ambiance. Vandaag de dag biedt het onderdak aan diverse gastronomische eetgelegenheden. Van Spaanse tapas tot Franse crêpes en van Duitse worstjes tot Mexicaans hapjes. De keuze is aan jou!

Dineren bij Ponsonby Road Bistro
Wil je wat uitgebreider tafelen en verblijf je in of rondom Ponsonby? Dan is dit tentje iets voor jou. Ponsonby Road Bistro oogt wat chique voor een bistro, maar de sfeer is heel relax en de prijzen zijn niet absurt. Het menu is origineel, het eten is heerlijk en het personeel is super vriendelijk. Aan bijpassende lokale wijntjes en biertjes geen gebrek overigens!


Foto: Ponsonby Road Bistro (oktober 2017)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *