Wat te doen in Rotorua

Tijdens een rondreis door het Noordereiland van Nieuw Zeeland is Rotorua een veelzijdige plaats om te bezoeken. Het contrast tussen de lieflijke bossen en meren met de vele ruwe, vulkanische attracties is heel bijzonder. Lees hier wat je zoal op je to-do lijstje kunt noteren.

Maak een stadswandeling
Rotorua dankt haar roem natuurlijk ondermeer aan de hoge mate van geothermische activiteiten. En omdat Nieuw Zeeland al duur genoeg is, is het best fijn als die portemonnee eens in de tas kan blijven zitten tijdens deze leuke stadswandeling. Dus, ik hoor je zeggen. ‘GRATIS? Waar?’ Nou, hierzo:

  • Kuirau Park. Hier vind je naast mooie tuinen ook kleine kratermeren, modderpoelen en hot springs.
  • Sulphur Point. Wanneer je via de Government Gardens (die op zichzelf al de moeite waard zijn) richting Rotorua Lake loopt, zie je bij Sulphur Point het stoom over het meer dansen.

Ga op zoek naar de ‘Blue Spring’
Niet ver van Rotorua vandaan vind je de ‘Blue Spring’ (Te Waihou Walkway): een stukje natuur wat haar naam meer dan verdient. Het water is hier zo puur en helder dat je de bodem volledig kunt zien. Het heldere water zorgt in combinatie met de felgroene waterplanten voor een paradijselijk gevoel.


Foto: Blue Spring (oktober 2017)

Bezoek een thermal park
Wil je toch nog wat extra’s zien en ben je bereid om hiervoor te betalen? Dan kan ik je Wai-O-Tapu Thermal Wonderland aanraden, waar je ondermeer de ‘Lady Knox geyser’ kunt aanschouwen. Ook kun je hier een prachtige wandeling maken langs onder andere vulkanische modderpoelen en warmwaterbronnen.


Foto: Wai-O-Tapu (oktober 2017)

Aanschouw de Redwoods
Je verwacht ze niet in de Pacific, maar in Rotorua kun je een bos vinden met Californian Redwoods. Dit aangelegde maar prachtige bos biedt talloze wandel- en mountainbikepaden waar je je uren kunt vermaken. Maak een ommetje langs de vele meren en poeltjes, of ga de boom in! Vanuit het Visitor Information Centre kun je namelijk een toffe wandeling starten die je over de hangbruggen van het bos leidt. En het mooiste komt nog, want dit kun je ook in het donker doen! Een magisch spektakel met prachtig verlichte kunstwerken van David Trubridge. DOEN dus.


Foto: Redwood Forest (oktober 2017)

Ontdekt de Maori cultuur
In de omgeving van Rotorua vind je diverse Maori dorpen waar toeristen welkom zijn. Zo heb ik zelf een bezoekje gebracht aan Whakarewarewa, waar de Maori’s nog altijd dankbaar gebruikmaken van de vele vulkanische activiteiten. Een gids kan je rondleiden en je alles vertellen of de vele Maori tradities. Vergeet ook zeker niet om naar de culturele voorstelling te gaan om die wereldberoemde HAKA helemaal in je op te nemen. (Kun je die gekke bekken daarna zelf eens proberen.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *