6x bewijs om Taranaki op je Bucketlist te zetten

Hoewel het toerisme in Taranaki toeneemt (met dank aan de Lonely Planet), wordt deze regio toch nog veelal overgeslagen tijdens een rondreis door Nieuw Zeeland. Afgelopen Paasweekend vond ik het daarom tijd om zelf eens op onderzoek te gaan. En wat heeft Taranaki me verrast! Zoveel te zien, zoveel te doen, maar een aantal redenen waarom je Taranaki niet meer mag vergeten vind je hieronder.

1. Hike in Egmont National Park
Mount Taranaki (ook wel Mount Egmont genoemd) ligt in het hart van het groene Egmont National Park. Je kunt je voorstellen dat je op en rondom deze ‘stratovulkaan’ talloze hikes kunt doen. Zelf heb ik de Maketawa Hut Circuit gelopen, die ik je ten zeerste kan aanraden. Deze wandeling van bijna 7km gaat eerst door prachtig, native regenwoud en vervolgens omhoog richting Maketawa Hut, waar je even kunt pauzeren. Vervolgens klim je verder omhoog via groene trappen en met spectaculair uitzicht. Tot slot wandel je via de Summit Track weer naar beneden met vergezichten over de Taranaki regio.


Foto: Maketawa Hut Circuit (april 2018) 

2. Bewonder Dawson Falls
Op slechts 10 minuutjes lopen van het Visitor Centre vind je de Dawson Falls. En ja, Nieuw Zeeland kent vele watervallen, maar deze 18-meter hoge beauty valt absoluut onder de categorie ‘meer dan de moeite waard’!


Foto: Dawson Falls (april 2018)

3. Ontdek de Wilkies Pools
Vlakbij de Dawson Falls ligt nog zo’n mooi wandelpad op je te wachten. De Wilkies Pools Loop Track voert je over een heerlijke boardwalk door het regenwoud, langs en over de Kāpuni Stream én brengt je uiteraard bij de Wilkies Pools. Deze poeltjes, stroompjes en kleine watervallen bieden een perfect podium voor een lunchbreak of snack-stop, en in de zomermaanden kun je hier zelfs lekker zwemmen of pootjebaden.


Foto: Wilkies Pools (april 2018)

4. Rijd de Pukeiti Scenic Route
Niet ver van New Plymouth vandaan ligt de Pukeiti Scenic Route. Die ‘scenic’ stempel verdient deze tocht voor 100% want al kronkelend rijd je dwars door het dichtbegroeide regenwoud. Ben je alleen? Rijd dan lekker rustig met je ramen open en geniet vooral van al die heerlijke vogelgeluiden. Pas wel op want de wegen zijn smal en kunnen bij zware regenval of vorst glad zijn.

5. Struin door de botanische tuinen van Pukeiti
De Pukeiti Scenic Route stopt uiteraard ook in -jawel- Pukeiti. Dé attractie die je hier niet over het hoofd kunt zien zijn de botanische tuinen. Oorspronkelijk staan deze tuinen bekend om haar Rhododendrons, maar naast dat en diverse exotische planten, kun je ook hier terecht voor mooie wandelingen door native rainforest (inclusief diverse ‘giant trees’).

Niet gedacht aan een lunch of snack voor onderweg? Bij de tuinen zit een gezellig café waar je prima terecht kunt voor een hapje en een drankje.

6. Verken New Plymouth
Ook al kan ik persoonlijk niet snel genoeg krijgen van het Nieuw Zeelandse natuurschoon, even de stad in voor een lekkere lunch of een warm kopje koffie is altijd goed. New Plymouth is hiervoor een fijne uitvalsbasis met een mooie kustlijn, gezellige winkelstraatjes, talloze cafeetjes, een gratis museum en nog veel meer. Voor dé topattractie van New Plymouth waan je je echter toch weer in het groen en ga je naar Pukekura Park. Vergeet niet om even een kiekje te maken op één van de iconische bruggetjes.


Foto: Pukekura Park, New Plymouth (april 2018)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *