5 Films waar je reiskriebels van krijgt

Je kunt natuurlijk niet 365 dagen per jaar op reis. Althans, ik niet helaas. Dus wat doe je in de tussentijd? Juist. Inspiratie opdoen voor de volgende trip. En die nieuwe plannen smeed je gewoon lekker onderuit gezakt op je eigen bank.

Lees hier van welke films ik écht de reiskriebels krijg.

Eat Pray Love
Na haar scheiding besluit Liz, vertolkt door niemand minder dan Julia Roberts, een wereldreis te maken. Ze maakt kennis met inspirerende mensen en culturen en komt op de mooiste bestemmingen. Een heerlijk wegkijkertje met prachtige locaties waaronder India, Bali en Italië!

Into the Wild
Als reisfanaat ken je ‘m vast wel: het wereldberoemde en waargebeurde verhaal over Christopher Johnson McCandless, ook wel  Alex Supertramp. Na zijn afstuderen verlaat Christopher ‘thuis’ en reist met zo min mogelijk geld rond. Zijn droom is een tocht in de wildernis van Alaska, en hij doet er dan ook álles aan om zijn droom te verwezenlijken. Tijdens zijn avontuur komt hij steeds dichter bij de natuur en daar mag je als kijker van meegenieten.

Lord of the Rings & The Hobbit
In de films lijkt het allemaal op een sprookje. Maar Kiwi-regisseur Peter Jackson laat je ‘gewoon’ met trots zijn eigen achtertuin zien. Het adembenemende Nieuw Zeeland schittert in deze films aan alle kanten. Van mysterieuze bossen tot spetterende watervallen en van ruige berglandschappen tot de lieflijke heuvels van the Shire. Als dát je niet motiveert om Down Under te gaan, dan weet ik het niet meer.

En zit je eenmaal in Nieuw Zeeland? Dan zijn de rollen omgedraaid en word je op tal van plekken aan de films herinnerd. Wat dacht je van LOTR-musea, trips naar Hobbiton, tours naar filmlocaties of wandelingen langs Mount Doom?

The Beach
Een klassiekertje. Wie kent hem niet? Kun je je haast afvragen. Richard, gespeeld door de jonge Leonardo Dicaprio, reist naar Azië en komt in het bezit van een mysterieuze kaart die zou moeten leiden tot een afgelegen paradijs. Van die heerlijke Thaise strandjes en dat kraakheldere zeewater gaat je hart sneller kloppen. En van Leo trouwens ook 😉

Wild
Deze redelijk recente film (2014) is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Cheryl Strayed, gespeeld door Reese Witherspoon, is zichzelf kwijt en wil een nieuwe start in haar leven maken. Om dit te realiseren begint ze -totaal onervaren en helemaal alleen- aan een hike langs de Pacific Crest Trail, een pad van meer dan 4.000 kilometer lang. Een aangrijpend verhaal waarbij weer duidelijk wordt dat je voor avontuur soms alleen een rugzak en een paar schoenen nodig hebt…

Heb jij zelf ook films waar je reiskriebels van krijgt? Laat het me weten! Dan kruip ik graag opnieuw achter de beeldbuis 🙂

Een gedachte over “5 Films waar je reiskriebels van krijgt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *