Wine & dine op Curaçao

Dineren vind ik een érg fijne bezigheid. En uit eten op reis? Dat is voor mij echt een gouden combi. Op Curaçao kun je naast genieten van een fijn zonnetje en prachtige stranden ook héérlijke ‘winen and dinen’. Dus dat heb ik even uitgeprobeerd. En welke plekjes ik je echt kan aanbevelen? Die lees je hier.

Karakter
Gelegen op resort ‘Coral Estate’ en rechtstreeks aan het strand, ligt restaurant Karakter. En karakter heeft het. De houten vlonders, palmbomen versierd met lichtjes, mooi gedekte tafels en het vriendelijke personeel geven je meteen een warm welkom. Je kunt er voor kiezen om met je voetjes in het zand te dineren, wat ik wel een aangename bijkomstigheid vond 🙂
De kaart heeft genoeg te bieden, de gerechten zijn origineel en de wijn smaakte prima. En last but not least: zorg dat je een gaatje over houdt want de toetjes zijn het ‘propppen’ waard!

Meer info vind je op http://www.karaktercuracao.com/

Foto 21-03-16 21 05 55
Foto: Karakter, maart 2016

Landhuis klein Santa Martha
De naam verklapt het al. Dit restaurant (en hotel) bevindt zich -geheel in stijl van het eiland- in een oud landhuis. Het huis is mooi gerestaureerd en bevindt zich op een toplocatie. Zorg ervoor dat je op tijd komt, want dan heb je gegarandeerd één van de beste sunsets van het eiland. Vanuit het terras kijk je namelijk uit over de Santa Martha baai en glooiende heuvels.
De kaart is klein, maar fijn en het personeel uiterst vriendelijk en behulpzaam.
’s Avonds geen tijd? Het landhuis heeft ook een ontbijt- en lunchkaart!

Kijk op http://www.landhuisksm.com/ voor meer informatie.

The Pier
Een romantisch restaurantje, gelegen aan de Caracasbaaiweg. Het terras is aangekleed met fakkels, kaarsjes en lichtjes en heeft een gezellige ambiance. Het menu wordt op originele wijze gepresenteerd en wordt aangevuld met dag specials zoals lokaalgevangen vis. The Pier doet haar naam eer aan, want tijdens je diner kijk je uit over het water en kun je genieten van de verlichte huisjes en retournerende (zeil)boten.

Geen website, wel een facebookpagina: https://www.facebook.com/thepiercuracao/

Smakelijk!

Een gedachte over “Wine & dine op Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *