6x doen in Amed

Wie van zon, zee, strand, Balinees eten en een beetje luxe houdt, maar griezelt van massatoerisme en dronken jongeren, is in Amed aan het juiste adres.
Amed ligt in het oosten van het eiland en is van origine een vissersdorpje wat inmiddels uitgegroeid is tot een klein toeristische plekje. Niet te druk, maar wel voorzien van een paar fijne voorzieningen. Een perfecte mix als je het mij vraagt.

En wat je tijdens je verblijf zéker moet doen? Dat lees je hier.

1. Slaap bij Bali Marina Villa’s
Een absolute aanrader zijn de Bali Marina Villa’s. Een prachtig, kleinschalig verblijf, gelegen op een heuvel en daardoor uitkijkend over een weelderige tuin en de diepblauwe zee van Amed.

De naam verklapt het al: het verblijf bestaat uit meerdere huisjes (villa’s) die je kunt huren voor meerdere nachten. Ieder huisje is voorzien van een eigen terras met uitzicht. Daarnaast is er een gezamenlijk zwembad en kun je eten in het restaurantje waar je tevens kookcursussen kunt volgen.

Denk je nu “WIL IK OOK!”? Kijk dan eens op de website van het verblijf.


Foto: Bali Marina Villa’s, Amed (november 2016)

2. Laat je masseren
Waar je ook komt op Bali, ‘hello, massage?’ vliegt je om de oren. Zo ook in Amed. Voor slechts een paar euro kun je hier een heerlijke Balinese massage nemen, of genieten van andere wellness behandelingen. Profiteer hier zeker van, want de prijzen liggen hier aanzienlijk lager dan in de drukke, toeristische gebieden.

Verblijf in Bali Marina Villa’s? Ook hier kunnen ze een massage voor je regelen. En blijf zitten waar je zit, want de masseuse neemt je op je eigen terras onder handen.

3. Drink koffie bij Utani coffee
Je verwacht het niet, maar Amed kent een huis barista tentje. Dus heb je een intensieve zwemsessie achter de rug en wil je even bijkomen met een goede cappuccino? Of liever afkoelen met een verfrissende ijskoffie? Bij Utani wordt je cafeïnedroom beantwoord. En je kunt er nog gezellig buiten zitten ook.


Foto: Utani, Amed (november 2016)

4. Geniet van Jemeluk Viewpoint
Vanaf Jemelux Viewpoint heb je een prachtig uitzicht over het strand, het helderblauwe zeewater en kun je genieten van een verkoelend briesje.
Bij het uitzichtpunt zit een café waar je kunt lunchen en -met een drankje in de hand- kunt genieten van de zonsondergang.

5. Snorkel (of duik) voor de kust van Amed Beach
Visjes spotten? Rondom de kust van Amed Beach kun je prima zelfstandig snorkelen. Het zeewater is rustig en om de vissen kun je niet heen.

Voor de meer ervaren ‘deep blue fan’ is duiken een mooie optie. In de regio schijnen namelijk diverse schepen op de bodem te liggen en daarnaast is er veel bijzonders, waaronder zeeschildpadden, te spotten.


Amed Beach, Bali (november 2016)

6. Dineer bij Galanga
Op deze top-plek weten ze precies hoe je een lokale keuken kunt combineren met een moderne twist. Dit Asian-fusionrestaurant heeft niet alleen fantastisch en vers eten, ook aan de presentatie wordt gedacht. Nestel jezelf in een bamboe-hutje en geniet van een heerlijke én betaalbare maaltijd.

One thought on “6x doen in Amed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *